Sluit navigatie

JetBlack® Jet Fire Protection 120 min

Branden in de olie- en gasindustrie zijn meestal een catastrofe, resulterend in het verlies van levens en van kapitaal, tevens vormen dit soort branden ook een gevaar voor het milieu.

Gevaar en schade door branden en/of explosies op raffinaderijen, petrochemische en offshore installaties kunnen voorkomen worden door een efficiënte bescherming van de essentiële systemen en zijn componenten, welke een plant of delen gecontroleerd kunnen uitschakelen. Het blijven functioneren van deze systemen zoals ESDV (Emergency Shut Down Valves) afsluiters en aansturingen kunnen worden beschermd tegen branden door middel van een door isolatiebedrijf C.J. van Waas ontworpen, gecertificeerd en op maat gemaakt Jet Fire beschermingssysteem, welke op de markt wordt gebracht onder het merknaam JetBlack® PFP 15-120 min brandwerend.

Een flexibele oplossing voor uw brandbeschermingsproblematiek

Het op maat vervaardigde flexibele JetBlack systeem, is getest onder vlamtemperaturen van 1150˚C en biedt een brandbescherming van 120 minuten onder extreme Jet Fire omstandigheden. De JetBlack® PFP systemen behouden gedurende deze extreme omstandigheden zijn vorm en de isolerende werking zorgt voor een zo laag mogelijke temperatuur stijging aan de te beschermen binnenzijde. Door een weldoordachte en bewezen keuze van de gebruikte materialen is de toepassing onder extreme weersomstandigheden een beproefd en gewaardeerde oplossing. Het door de firma C.J. van Waas ontwikkelde isolatiesysteem is sinds 2012 op de markt en is al veelvuldig toegepast op olie productie platforms en raffinaderijen.

Lloyd’s certificering 

Het flexibele JetBlack® systeem is 120 min getest volgens de ISO 22899-1 2007 Jet Fire norm op de DNV GL testlocatie te Spadeadam in UK. De test is succesvol verlopen en beoordeeld door een Engineer Surveyor van Lloyd’s Register Energy. Het certificaat en aanvullende informatie worden op aanvraag toegezonden.

Hybride systemen 

De JetBlack® flexible PFP 120 min kan in combinatie met de IGNIS-BOX PFP 150 min worden ingezet als een hybride systeem. Voordelen van beide systemen is dat hierdoor een nagenoeg sluitende oplossing geboden kan worden. Beide systemen zijn gecertificeerd volgens ISO 22899-1 2007.

Beide systemen kunnen, in overleg, van inspectieluiken worden voorzien. Tevens kunnen er in de box, wand of paneel brandwerende kabel- of leidingdoorvoeren worden aangebracht.

Installatie en onderhoud van de brandwerende installatie

Naast de installatie bieden we ook nazorg in de vorm van onderhoud en periodieke inspecties van de aangebrachte brandbeschermingen. Ook kan er in de toekomst assistentie worden verleend bij het verwijderen en plaatsen van de boxen en/of hybride systemen. Op maat gemaakte serviceovereenkomsten zijn beschikbaar op aanvraag.

Meer informatie

Wilt u meer weten over de toepassing van Passive Fire Protection systemen, neem dan contact met ons op. Wij informeren u graag verder en helpen u met het ontwerp van uw Passive Fire Protection system.

Ga naar de website van JetBlack

Certificeringen

VCA Certificering EcontrasISO 9001 Certificering EcontrasVIB EcontrasLid van Fedec Econtras

Contactgegevens

Zwaalweg 9
2991 ZC Barendrecht

T +31 (0)180 - 55 78 44
F +31 (0)180 - 55 67 01
E info@econtras.nl

Scroll naar boven