« Terug

Veel ontwikkelingen tijdens het JetBlack®-project bij Shell Moerdijk

Econtras_Thema3_Blog5Foto1.jpg12 mrt

Onze engineer en projectcoördinator Theo Rowaan is regelmatig voor Econtras® aanwezig op de plant bij Shell Moerdijk. Daar coördineert hij het project dat we op dit moment uitvoeren. We produceren en installeren voor Shell brandwerende isolatie op maat (JetBlack® PFP 120). Deze is bedoeld voor de cable trays die de emergency shutdown valves van de procesovens aansturen.

JetBlack® PFP 120 zorgt ervoor dat de cable trays tijdens een jet fire, pool fire of hydrocarbon fire (UL  1709) gedurende 120 minuten beveiligd zijn. Uit de test van DNV GL bleek dat de binnenkant van de installatie slechts 42,9 graden Celsius wordt tijdens een brand van 1150 graden Celsius.

Vragen? Neem contact met ons op.

Inspectierondes

Theo: “Het coördineren van dit project is een mooie uitdaging. Ik vergader regelmatig met de partijen waarmee we samenwerken, ik loop inspectierondes en los bottlenecks op. Ik controleer de aannemers of ze het JetBlack®-systeem op de juiste installeren en corrigeer waar nodig.”

“Ook kom ik regelmatig bottlenecks tegen. Soms zijn er dingen te dicht tegen onze stellingen of flensen aangebouwd, waardoor we geen ruimte hebben om JetBlack® te installeren. Of de stellingen zijn helemaal weggehaald en moeten weer opnieuw gebouwd worden. Dergelijke zaken pak ik meteen op en ik zorg dat het project weer naar wens verloopt.”

Aanpassingen

Ook engineer Javir Moralis houdt zich bezig met het project. Hij heeft de brandwerende isolatie op maat ontworpen. Daarnaast past hij zaken aan als de situatie toch anders blijkt te zijn. “Soms lopen we er tegenaan dat kasten open en dicht moeten. In zo’n geval laat ik extra frames plaatsen, zodat de brandbescherming goed blijft werken en zijn vorm blijft behouden op de langer termijn.”

Meer informatie?

Bent u ook geïnteresseerd in brandwerende isolatie op maat? Wij komen graag vrijblijvend bij u langs om u te adviseren.

Vragen? Neem contact met ons op.

« Terug

Scroll naar boven