JetBlack®PFP-project bij Shell Moerdijk

Vragen? Neem contact met ons op.
  • Brandbescherming
  • JetBlack®
  • Shell Moerdijk

Project Shell Moerdijk

Econtras® realiseert een mooi project bij Shell Moerdijk. We verzorgen de brandveiligheid van cable trays. Dit doen we met behulp van ons product JetBlack® PFP 120. Een brandwerend isolatiematras van uiterst hoge kwaliteit. In deze blogs kunt u lezen wat er allemaal komt kijken bij deze opdracht.

Econtras® realiseert project bij Shell Moerdijk met JetBlack® PFP120

Er worden steeds meer brandwerende maatregelen genomen in de industrie. Econtras® realiseert op dit moment een mooi project bij Shell Moerdijk tijdens de fabriekstop: het installeren van brandbescherming rondom cable trays die in verbinding staan met de procesovens. We voorzien de cable trays van JetBlack® PFP 120. Dit wil zeggen dat de cable trays gedurende 120 minuten worden beschermd tijdens een jet fire, pool fire of hydrocarbon fire van 1150 graden Celsius.

JetBlack®PFP-project bij Shell Moerdijk: van inventarisatie tot oplevering

Als ervaren isoleerbedrijf is Econtras® gevraagd de brandbescherming van cable trays bij Shell Moerdijk te realiseren. Hiervoor zetten we ons flexibele, brandwerende isolatieproduct JetBlack® in. Er komt veel kijken bij dit project. We leiden het gehele proces: van inmeten tot oplevering. Ook verzorgen we de aftersales.

Vragen? Neem contact met ons op.

Econtras_Thema3_Quote.jpg

"We zijn er erg blij mee dat we brandwerende maatregelen voor Shell Moerdijk mogen uitvoeren. Shell is voor ons een hele belangrijke partner."

Paul Roodenburg
Econtras_Thema3_Quote.jpg

"We hebben een van onze JetBlack® installaties getest onder de zwaarste condities."

Paul Roodenburg
Econtras_Thema3_Quote.jpg

"Om JetBlack® PFP 120 te kunnen installeren bij Shell Moerdijk werken we met vele partijen samen."

Paul Roodenburg

Shell koos uiteindelijk voor JetBlack®PFP 120. Deze installatie kan de cable trays gedurende 120 minuten beschermen tegen jet fires, hydrocarbon fires (UL 1709) en pool fires van 1150 graden Celsius.

Vragen? Neem contact met ons op.

Met deze partijen werken we aan UL 1709 en jet fire bescherming bij Shell Moerdijk

Om JetBlack® PFP 120 te kunnen installeren bij Shell Moerdijk werken we met vele partijen samen. Onze projectmanager Theo Rowaan is wekelijks aanwezig om te vergaderen met de andere partijen die tijdens de fabriekstop op de plant werken. “Theo heeft een hele belangrijke functie. Hij coördineert het gehele project en is ervoor verantwoordelijk dat onze brandwerende isolatie op de juiste wijze rondom de cable trays wordt geïnstalleerd”, aldus Paul Roodenburg, eigenaar van Econtras®.

Jet fire bescherming dankzij JetBlack® PFP 

Jet fire bescherming is in de petrochemische industrie, raffinaderijen en offshore uiterst belangrijk. Als hier brand ontstaat kunnen er ongelukken gebeuren met zeer onwenselijke gevolgen. Bovendien worden de eisen op gebied van brandbeveiliging steeds strenger. Bedrijven zijn dus genoodzaakt veel aandacht te besteden aan het zoeken naar de juiste jet fire bescherming en bescherming tegen andere branden, zoals pool fires en hydrocarbon fires (UL 1709). JetBlack® PFP biedt bescherming tegen al deze branden.

Veel ontwikkelingen tijdens het JetBlack®-project bij Shell Moerdijk

Onze engineer en projectcoördinator Theo Rowaan is regelmatig voor Econtras® aanwezig op de plant bij Shell Moerdijk. Daar coördineert hij het project dat we op dit moment uitvoeren. We produceren en installeren voor Shell brandwerende isolatie op maat (JetBlack® PFP 120). Deze is bedoeld voor de cable trays die de emergency shutdown valves van de procesovens aansturen.

Econtras® verwacht een mooie toekomst voor JetBlack® PFP

De veiligheid in de industrie wordt steeds verder aangescherpt. Dit biedt Econtras® de kans om JetBlack® PFP nog meer in de markt te zetten. Op dit moment zijn we aanwezig op de plant van Shell Moerdijk om te werken aan de brandveiligheid. “We installeren het JetBlack®-systeem op de cable trays die de emergency shutdown valves van een aantal procesovens aansturen. In totaal gaat het om zo’n 200 meter. Het is een begin van een mooie, langdurige samenwerking”, aldus Paul Roodenburg, eigenaar van Econtras® en producent van JetBlack® PFP 30-60-90-120.

Vragen? Neem contact met ons op.

Econtras® verwacht een mooie toekomst voor JetBlack® PFP

Econtras_Thema3_Blog6Foto1.jpg12 apr De veiligheid in de industrie wordt steeds verder aangescherpt. Dit biedt Econtras® de kans om JetBlack® PFP nog meer in de markt te zetten. Op dit moment zijn we aanwezig op de plant van Shell ... lees verder

Veel ontwikkelingen tijdens het JetBlack®-project bij Shell Moerdijk

Econtras_Thema3_Blog5Foto1.jpg12 mrt Onze engineer en projectcoördinator Theo Rowaan is regelmatig voor Econtras® aanwezig op de plant bij Shell Moerdijk. Daar coördineert hij het project dat we op dit moment uitvoeren. We produceren... lees verder

Jet fire bescherming dankzij JetBlack® PFP

Econtras_Thema3_Blog4Foto1.jpg12 feb Jet fire bescherming is in de petrochemische industrie, raffinaderijen en offshore uiterst belangrijk. Als hier brand ontstaat kunnen er ongelukken gebeuren met zeer onwenselijke gevolgen. ... lees verder

Met deze partijen werken we aan UL 1709 en jet fire bescherming bij Shell Moerdijk

Econtras_Thema3_Blog3Foto1.jpg12 jan Om JetBlack® PFP 120 te kunnen installeren bij Shell Moerdijk werken we met vele partijen samen. Onze projectmanager Theo Rowaan is wekelijks aanwezig om te vergaderen met de andere partijen die ... lees verder

JetBlack®PFP-project bij Shell Moerdijk: van inventarisatie tot oplevering

Econtras_Thema3_Blog2Foto1.jpg12 dec Als ervaren isoleerbedrijf is Econtras® gevraagd de brandbescherming van cable trays bij Shell Moerdijk te realiseren. Hiervoor zetten we ons flexibele, brandwerende isolatieproduct JetBlack® in. ... lees verder

Econtras® realiseert project bij Shell Moerdijk met JetBlack® PFP120

Econtras_Thema3_Blog1Foto1.jpg12 nov Er worden steeds meer brandwerende maatregelen genomen in de industrie. Econtras® realiseert op dit moment een mooi project bij Shell Moerdijk tijdens de fabriekstop: het installeren van ... lees verder
Scroll naar boven