• header-econtras-02.jpg
Home ›› Appendages Isoleren

Appendages isoleren: lager energieverbruik

Kleine onderdelen verliezen meer warmte dan u voor mogelijk houdt. Elke vorm van warmteverlies is er één te veel. Sommige onderdelen van machines zoals afsluiters, kleppen en kranen zijn meestal niet geïsoleerd. Deze appendages isoleren bespaart u minstens 85 procent van de energie die anders verloren gaat. Met Econtras® isolatiematrassen heeft u minder warmteverlies, uitstoot en lagere energiekosten.

appendages isoleren close upNeem contact op

Warmteverlies reduceren zorgt voor minder CO2-uitstoot, bespaart energie en daarmee ook energiekosten. Machines met een hoge temperatuur verliezen veel warmte. Met isolatiematrassen blijft de warmte in het apparaat. Appendages op machines zijn meestal niet geïsoleerd. Dat zijn onderdelen zoals afsluiters, flensen en kranen die op machines zijn aangesloten. Appendages isoleren vermindert de CO2-uitstoot en scheelt bovendien honderden euro’s per jaar.

Appendages isoleren

Kranen en flensen van machines zijn vaak niet geïsoleerd. Redenen zijn de afwijkende vormen, het gebruiksgemak van de kraan of flens en de lastigheid van het isoleren. Maar appendages isoleren levert zoveel op, dat de isolatie makkelijk terugverdiend wordt. Minstens 85 procent van de energie die anders bij appendages verloren gaat, bespaart u met appendage isolatie. Besparing van energie is besparing van energiekosten. Daarnaast vermindert isolatie de CO2-uitstoot, waardoor het goed voor de duurzaamheid en het milieu is.

Warmteverlies

Andere veelvoorkomende appendages die geïsoleerd kunnen worden zijn afsluiters en kleppen. Door deze relatief kleine onderdelen van machines stromen de verwarmde vloeistoffen en gassen ook. Appendages isoleren is belangrijk, omdat juist bij deze aansluitonderdelen extra kans is op warmteverlies. Isolatiematrassen houden de warmte in de machine, waardoor de juiste temperatuur behouden blijft. Een geïsoleerde machine hoeft door het beperkte warmteverlies minder hard te werken. Door lager energieverbruik en minder warmteverlies bespaart u veel energie.

appendages isoleren band
Neem contact op

Appendages isoleren met Econtras® appendage isolatie

Waar de standaard isolatie stopt, gaat Econtras verder. Onze flexibele thermische Econtras® isolatiematrassen zijn volledig op maat te vervaardigen. Hierbij kan de vorm van het matras de vorm van het te isoleren object zo dicht mogelijk benaderen. Bij appendages isoleren is op maat gemaakte isolatie ideaal. Door de toepassing van Econtras® appendage isolatie in bijvoorbeeld thermische olie-, condens-, stoom-, en luchtbehandelingsinstallaties wordt de energie efficiëntie van deze installaties aanzienlijk verbeterd.

Door Econtras® isolatiematrassen toe te passen op warme objecten zoals appendages, kan u een aanzienlijke hoeveelheid energie besparen. Appendages isoleren zorgt ook voor een storingsvrij productieproces met minimaal energieverbruik en milieubelasting. De Econtras® isolatiematrassen verdienen zich gedurende hun levensduur dertig tot veertig maal terug. Dat maakt deze energiebesparing financieel interessant. Aan de andere kant heeft een flinke energiebesparing een lagere impact op het milieu. Ideaal voor een duurzame onderneming.

Wilt u meer informatie over appendages isoleren? Neem dan vrijblijvend contact op met Econtras. Meer dan 60 jaar zijn we, eerst als isolatiebedrijf C.J. van Waas B.V., gespecialiseerd in het meten, produceren en monteren van isolatiematrassen voor onder andere de industrie, offshore en de scheepvaart. We verzorgen naast het isoleren van appendages ook andere passende, energiebesparende oplossingen voor isolatievraagstukken. In de engineeringsfase van een project worden wij al betrokken, zodat we het te verwachten warmteverlies en de potentiële energiebesparing vooraf kunnen berekenen.

Contact

Scroll naar boven