• jetblack-brandwerende-isolatie-econtras.jpg
Home ›› Brand Isolatie

Brand isolatie dankzij handgemaakte brandwerende oplossingen

Brandgevaar ligt altijd op de loer in werkprocessen met ontvlambare stoffen. Brand isolatie is een preventieve oplossing om de uitbreiding van brand te voorkomen. Econtras biedt brandwerende oplossingen voor onder andere de chemische industrie, energiecentrales, offshore en voor in de scheepvaart. Ook de akoestische isolatie en de koude (cryogene) isolatie bevatten brandwerende eigenschappen.

De gevolgen van een brand zijn vaak groter en langer van duur dan de brand zelf. Brand isolatie is daarom belangrijk, vooral in bepaalde sectoren zoals de (petro-)chemische industrie en de offshore. Als er brand uitbreekt, geeft dat onwenselijke gevolgen voor de gezondheid, veiligheid en het milieu. Daarom zijn in deze sectoren de eisen voor brandbeveiliging streng.

Isolatiematras Econtras brand isolatie
Neem contact op

Brand isolatie

Brandwerende isolatie is op meerdere manieren in verschillende sectoren nodig. We bieden niet één oplossing, maar juist meerdere. Econtras biedt daarom handgemaakte oplossingen (tailormade) voor brand isolatie. Hierbij maken wij gebruik van gecertificeerde materialen voor brandbescherming. Onze producten houden een brand gedurende de voorgeschreven tijdseenheden tegen.

De mogelijkheden voor brand isolatie zijn heel divers. Voor brandwerend isoleren produceren wij rookschermen en brand scheidingswanden. Deze kunnen bijvoorbeeld automatisch door rookmelders worden aangestuurd of we kunnen ze voorzien van een automatisch op- en afrolsysteem. Een andere isolatie mogelijkheid van Econtras is het toepassen van brandwerende weefsels voor isolatiematrassen en weefselcompensatoren.

PFP Brand isolatie

Onze nieuwste technologie voor brand isolatie is de gecertificeerde brandbescherming JetBlack Passive Fire Protection (PFP). De producten van JetBlack zijn ontworpen door Econtras. Het wordt op maat geproduceerd van multi gelaagd materiaal. De brandwerende isolatie is makkelijk afneembaar met gespen of klittenband. Dit kost u maximaal 10 minuten en u kunt PFP meerdere keren gebruiken. JetBlack PFP is de ultieme oplossing als u bijvoorbeeld afsluiters, cable trays of mangaten wilt beveiligen tegen jet fires, hydrocarbon fires of pool fires.

Econtras scheepvaart brand isolatie
Neem contact op

Brand isolatie in de scheepvaart

Voor de scheepvaart hebben wij een programma voor brand isolatie ontwikkeld. Deze bestaat uit brand beschermende compensatoren, zoals brandwerende doorvoeringen voor leidingen van afvoergassen of voor wand en dek. In dat laatste geval gaat het om optioneel waterdichte wand- en dekdoorvoeringen voor leidingen van uitlaatgassen die op A60 zijn goedgekeurd. Ook produceren wij brandbescherming voor rubber balgen en brandstofleidingen en -slangen.

Andere vormen van isolatie (akoestische en koude isolatie) hebben ook brandwerende eigenschappen. Akoestische isolatie wordt zowel als zelfstandig systeem toegepast als voor een combinatie met thermische en brandbeschermende eigenschappen. Akoestische isolatie heeft als doel om het personeel te beschermen dat in de nabijheid van de installaties werkzaam is en de geluidsemissie naar de omgeving te beperken. De cryogene isolatie matrassen zijn gemaakt van een dampdichte, onbrandbaar, isolatiemateriaal en een cryogene dampdichte vulling dat bestand is tegen indringen van vocht, UV-straling en slijtage.

Isolatiebedrijf C.J. van Waas is een absolute specialist op het gebied van thermische isolatie, akoestische isolatie en brand isolatie. Onder de merknaam Econtras is het bedrijf al ruim zestig jaar actief in een brede waaier van industrieën en tal van andere sectoren in binnen- en buitenland. Wanneer u geïnteresseerd bent in het aanschaffen van onze producten, dan kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen.

Contact

Scroll naar boven