« Terug

Scheepsisolatie: al 65 jaar onze specialiteit

Econtras-thema2-Scheepvaart-Blog-14.jpg28 mrt

De Holland America Line, de Koninklijke Rotterdamse Lloyd, marineschepen van de Koninklijke Marine, de Nederlandse Handelsvloot: overal komt u scheepsisolatie tegen van Isolatiebedrijf C.J. van Waas. Al een aantal jaar ook bekend onder de merknaam Econtras®. Ons bedrijf is al sinds 1953 gespecialiseerd in scheepsisolatie.

Opbouw Nederlandse Handelsvloot

Na de Tweede Wereldoorlog was mede door het bombardement in Rotterdam de gehele Nederlandse handelsvloot zo goed als verdwenen. Bob Simons, oud-eigenaar van Isolatiebedrijf C.J. van Waas: “Ik heb het bombardement meegemaakt en heb samen met anderen mij volledig ingezet om de Nederlandse handelsvloot weer op te bouwen.” In 1957 kwam hij in dienst bij Isolatiebedrijf C.J. van Waas, waar hij een grote ontwikkeling meemaakte op gebied van scheepsisolatie.

"Onze isolatiematrassen van glasdoek bleken iedere temperatuur aan te kunnen. Dus we brachten een uitstekend product op de scheepsisolatie markt."

Download onze brochure voor meer informatie

Isolatie met glasdoek

“Wij zijn begonnen met afneembare isolatie voor de scheepvaart in de vorm van isolatiematrassen. Dit deden we veelal als onderaannemer van Hertel Industrial Services. Een van de grootste isolatiebedrijven ter wereld. Het materiaal dat we hiervoor gebruikten was glasdoek. Van Waas kocht ongewassen glasdoek in en wij kregen de opdracht deze te wassen zodat het materiaal geschikt was om als isolatiemateriaal te gebruiken. Onze isolatiematrassen van glasdoek bleken iedere temperatuur aan te kunnen. Dus we brachten een uitstekend product op de scheepsisolatie markt”, aldus Simons.

Waardering voor de mensen

Na een aantal jaar ging de Heer Van Waas met pensioen en werd Bob Simons de directeur. “Van Waas had de goede eigenschap dat hij zijn mensen wist te waarderen en dit ook liet blijken. Ik ben op dezelfde voet verder gegaan en altijd tussen de mensen in blijven staan”, aldus Simons.

Download onze brochure voor meer informatie

Isolatiematrassen op maat

Nu Paul Roodenburg directeur is, zijn we nog steeds wereldwijd actief in de scheepsisolatie. We isoleren zowel grote schepen als plezierjachten. Geen opdracht is ons te groot of te klein. De meerwaarde die wij u kunnen bieden is maatwerk. Wij vervaardigen de isolatiematrassen op maat in onze werkplaats, zodat we uw schip passend en effectief kunnen isoleren.

Meer weten?

Heeft u een schip of jacht dat u graag wilt laten isoleren? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Onze deskundige medewerkers staan voor u klaar om uw wensen te bespreken en u isolatie advies te geven.

Download onze brochure voor meer informatie

« Terug

Scroll naar boven