« Terug

Bent u bezig met een scheepsbouwproject? Wij verzorgen graag de isolatie

Econtras-thema2-Scheepvaart-Blog-7.jpg18 jul

Isolatiebedrijf C.J. van Waas heeft de afgelopen 65 jaar meegewerkt aan vele scheepsbouwprojecten. Maatwerkproducten vervaardigen is onze grootste specialiteit. Hoewel scheepisolatie doorgaans later aan bod komt binnen het project, raden wij u aan ons al te betrekken in de engineering fase. Isolatie adviseur Rutger van Dijk: “Wij denken graag mee met de klant en doen vooraf metingen op gebied van warmteverlies, energiebesparing en akoestische druk. Zo kunnen we een isolatietoepassing vervaardigen die exact voldoet aan hetgeen wat nodig is voor het betreffende schip.”

Akoestische scheepsisolatie

Op een schip zijn er machines en objecten aanwezig die bijvoorbeeld trillen of geluidshinder veroorzaken. Onze akoestische scheepsisolatie zal deze hinderlijke effecten verminderen door absorbsie, ontdreuning en demping. Onze akoestische isolatiematrassen zijn door het akoestisch laboratorium PEUTZ getest volgens ISO 15665:2003 Akoestische isolatie voor leidingen , afsluiters en Flenzen. Lees meer over akoestische isolatiematrassen.

"Indien de klant dat wenst vervaardigen wij ook isolatiematrassen die zowel een thermische, akoestische en brandwerende toepassing hebben."

Download onze brochure voor meer informatie

Thermische scheepsisolatie

Van bepaalde installaties en machines kunnen de temperaturen hoog oplopen. Wel verschilt de temperatuur per object. Wij zullen er daarom voor zorgen dat de isolatiematrassen bestand zijn tegen de betreffende temperatuur. Van 55 graden Celsius, tot 1500 graden Celsius: voor iedere temperatuur kunnen wij de juiste scheepsisolatie vervaardigen. Lees meer over thermische isolatie.

Brandwerende scheepsisolatie

Wij zijn specialist in Passive Fire Protection (PFP) en zijn in staat isolatiematrassen te vervaardigen die hitte- en brand bestendig zijn tot wel 90 minuten. Voor de scheepvaart en luxe jachten hebben wij een compleet programma aan scheepsisolatie ontwikkeld dat brand beschermend is. Lees meer over onze brandwerende isolatiematrassen.

Download onze brochure voor meer informatie

Combinatie isolatietoepassingen

Rutger: “Indien de klant dat wenst vervaardigen wij ook isolatiematrassen die zowel een thermische, akoestische en brandwerende toepassing hebben”. Deze flexibiliteit kunnen wij bieden omdat wij over 27 soorten glasdoek en diverse soorten isolatievulling beschikken.

Schip isoleren?

Bent u bezig met de bouw van een schip en zoekt u een partij die de isolatie kan regelen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij kunnen onze deskundige medewerkers en isolatie adviseurs zowel in Nederland als wereldwijd inzetten voor de isolatie van uw schip.

Download onze brochure voor meer informatie

« Terug

Scroll naar boven