• header-econtras-02.jpg
Home ›› Flens Isolatie

Flens isolatie voor een beter milieu en lagere kosten

Isolatie van machines en leidingen draagt bij aan warmtereductie en energiebehoud. Veel warmteverlies vindt plaats bij kranen, kleppen en verbindingsstukken zoals flensen. Deze verbindingsstukken worden vaak niet geïsoleerd. Flens isolatie bespaart veel warmteverlies. Energiebesparing is behalve goed voor het milieu, ook goed voor de portemonnee.

Flens isolatie breed
Neem contact op

Pijpleidingen worden met flensen aan elkaar gemonteerd. De flens is de platte ring aan het uiteinde van de buis. In de flens zitten boutgaten voor de montage met bouten en moeren aan de flens van de andere buis. Kranen en kleppen die tussen buizen worden geplaatst zijn ook voorzien van flensen. Bij verbindingsstukken zoals flensen komt veel warmteverlies voor. Flens isolatie is belangrijk om dit verlies zoveel mogelijk te reduceren.

Flens isolatie

Verbindingsstukken van machines zijn in de meeste gevallen niet geïsoleerd. Machines worden vaak in één keer geïsoleerd; kranen, kleppen en flensen worden vrijgehouden voor eventuele onderhoudswerkzaamheden of reparaties. Dit is eigenlijk heel erg zonde, want flens isolatie kan zorgen voor maximaal 85 procent warmtereductie. De machine behoudt meer warmte, waardoor minder nieuwe energie nodig is. Een lager energieverbruik betekent ook lagere energiekosten. De investering in isolatie heeft u binnen een jaar terugverdiend. Met de levensduur van onze isolatiematrassen kan u uw investering wel dertig tot veertig keer terugverdienen.

Duurzaamheid

Een lager energieverbruik is ook goed voor het milieu. Daarnaast zorgt flens isolatie voor zowel minder lekkage van gassen als voor minder CO2-uitstoot. Het isoleren van machines en verbindingsstukken dringt milieuvervuiling terug en is daarmee een duurzame investering. Voor potentiële klanten is het ook interessant dat u duurzaam werkt en zo aan het milieu en de volgende generaties denkt.

Flens isolatie leiding
Neem contact op

Flens isolatie: oplossingen

Econtras levert u isolatie-oplossingen op maat. De thermische Econtras® isolatiematrassen zijn namelijk volledig op maat te produceren. Hierbij kunnen we met de vorm van het matras de vorm van het te isoleren object zo dicht mogelijk benaderen. Bij offshore-isolatie zijn de isolatiematrassen bijvoorbeeld van klittenband voorzien. Bij appendages isoleren is op maat gemaakte isolatie ideaal. Door de toepassing van flens isolatie wordt de energie efficiëntie van de machine aanzienlijk verbeterd.

U bespaart veel energie door Econtras® isolatiematrassen toe te passen op warme objecten zoals appendages. Kraan, klep en flens isolatie zorgt voor een storingsvrij productieproces met minimaal energieverbruik en milieubelasting. De Econtras® isolatiematrassen verdienen zich gedurende hun levensduur dertig tot veertig maal terug. Dat maakt deze energiebesparing financieel interessant. Bij de aanschaf van nieuwe machines of leidingen is het daarom verstandig om vanaf het begin naar de isolatie oplossingen te kijken.

Wilt u meer informatie over flens isolatie? Neem dan vrijblijvend contact op met Econtras. Meer dan zestig jaar zijn we gespecialiseerd in het meten, produceren en monteren van isolatiematrassen voor de industrie, de offshore en de scheepvaart. Naast het isoleren van flensen bieden we ook andere energiebesparende oplossingen voor op het gebied van isolatie. Het te verwachten warmteverlies en de potentiële energiebesparing kunnen we vooraf voor u berekenen. Daarom werken we vaak al vanaf de engineeringsfase met bedrijven samen.

Contact

Scroll naar boven