• header-econtras-02.jpg
Home ›› Geluidswerende Isolatie

Geluidswerende isolatie vermindert geluidshinder op een veilige manier

Een werkomgeving met hoge geluidsniveaus bij processen vraagt om kwalitatieve akoestische isolatie. Econtras produceert, levert en monteert geluidswerende isolatie op maat. Wij zijn gespecialiseerd in het ontwikkelen en plaatsen van isolatiematerialen. Onze expertise zijn de afneembare isolatiematrassen.

Geluidswerende isolatie akoestisch
Neem contact op

Het verhelpen van geluidshinder door processen die onder hogedruk plaatsvinden, kan door oplossingen voor geluidswerende isolatie. Econtras is gespecialiseerd in het ontwikkelen en plaatsen van deze isolatiematerialen. Voor de geluidsisolatie van machines en leidingen gebruiken wij voornamelijk isolatiematrassen. Deze matrassen kunnen wij in standaard maten leveren, maar ze zijn ook op maat te vervaardigen. Ze dempen het geluid van machines, maar zorgen er ook voor dat apparaten hun temperatuur behouden. Daarnaast creëren de matrassen veiligheid, omdat er minder kans op brandwonden is met de plaatsing van een isolatiematras over warme apparaten.

Geluidswerende isolatie

De kwaliteit van akoestische isolatie vinden wij belangrijk. Daarom draagt onze geluidswerende isolatie naast de vermindering van de geluidsoverlast bij aan een veilige werkplek voor uw medewerkers. De professionele en ervaren monteurs van Econtras meten de isolatietoepassing op locatie op en adviseren, op basis van hun vakkennis, de beste oplossing voor u. Wij begeleiden u door het proces, zodat u betrokken blijft en ons nog van inbreng kunt voorzien.

Wij ontwikkelen de beste oplossingen voor geluidsproblemen. Dit doet Econtras samen met u. Onze producten voor geluidswerende isolatie voldoen aan de wettelijke eisen en normen. Denk hierbij aan de Econtras akoestische isolatiemantels voor afsluiters, pompen en flenzen of onze akoestische schermen. Ook realiseren wij omkasting vervaardigd uit flexibele panelen of metalen omkasting. Deze metalen omkasting kan worden opgebouwd uit losse panelen. Zo kan de geluidskast eenvoudig gedemonteerd worden. In de omkasting kunnen deuren, ramen, ventilatoren en geluidsdempers worden geïntrigeerd. Uw machines zijn op deze wijze altijd toegankelijk.

Geluidsmetingen

Wij werken voor geluidsmetingen samen met een partner die beschikt over de modernste meetapparatuur. Hiermee kan de diagnose worden vastgesteld. Aan de hand van de diagnose ontwerpen we de optimale oplossing voor geluidswerende isolatie, van omkasting tot geluidsgeïsoleerde ruimtes. Wij zorgen dat uw bedrijf met de akoestische isolatie aan de milieueisen voldoet.

Geluidswerende isolatie ketel
Neem contact op

Geluidswerende isolatie ontwerpen

Econtras helpt u bij het ontwerpen van de akoestische isolatie: we geven u professioneel advies over geluidsreducties en technische vereisten en indien nodig de implementatie van aanvullende staalconstructies. Uw wensen bepalen samen met de externe factoren en de wettelijke geluidsniveaus het ontwerp van de geluidswerende isolatie. Indien vereist kan geluidsisolatie gecombineerd worden met thermische isolatie om niet alleen geluidsemissie te beperken, maar ook energieverlies te voorkomen. Ook hebben we brandwerend isolatiemateriaal in ons assortiment. Wij passen met voorkeur materialen toe die getest en voorzien zijn van een certificaat. Ons brandwerend product JetBlack PFP is gecertificeerde brandbescherming.

Wilt u meer weten over geluidswerende isolatie, neem dan contact op met Econtras Isolatie. Wij hebben de expertise in huis om het volledige isolatieproces, van inmeten, fabricage tot montage, te verzorgen. Het vooraf berekenen van bijvoorbeeld warmteverlies, energiebesparing en akoestische druk metingen kan Econtras voor u uitvoeren. Vaak worden wij al in de engineering fase betrokken. Isolatiebedrijf C.J. van Waas BV, waaruit wij zijn ontstaan, heeft veel expertise ontwikkeld op het vlak van afneembare isolatiematrassen.

Contact

Scroll naar boven