• header-econtras-02.jpg
Home ›› Isolatiebedrijven

Isolatiebedrijven voor isolatie in offshore en chemische industrie

Flexibiliteit, vakmanschap, kwaliteit en maatwerk zijn de eigenschappen waar u op kunt rekenen als wij voor u de isolatie mogen verzorgen. Met jarenlange ervaring en vakkennis helpen de specialisten van Econtras uw bedrijf met akoestische, koude of thermische isolatie. Wij onderscheiden ons van andere isolatiebedrijven met onze eigen Econtras-toepassingen.

Isolatiebedrijven tacker
Neem contact op

Of u bedrijf in de chemische industrie of de scheepvaart zit, wij regelen de isolatie voor u. Dat kan zowel een akoestische, als brandwerende of thermische isolatie-oplossing zijn. Door meer dan 65 jaar ervaring zijn we in de scheepvaart een van de meest gespecialiseerde isolatiebedrijven. De isolatiematrassen van Econtras reduceren het warmteverlies tot wel 85 procent.

Isolatiebedrijven

Wij onderscheiden ons van andere isolatiebedrijven door onze flexibiliteit en vakmanschap. Maatwerkproducten zijn eerder regel dan uitzondering bij Econtras. Door een proces van innovaties en het toepassen van technisch doorontwikkelde weefsels en isolatiematerialen, zijn we voortdurend op zoek naar de beste oplossing voor de eindgebruiker.

Isolatie voor de chemische industrie is één van onze specialisaties. Wij zijn bedreven in het maken van isolatiematerialen voor diverse toepassingen: van stoom- en gasturbines tot afsluiters en flenzen en van generatoren tot warmte- en krachtcentrales. Veel opdrachtgevers maken gebruik van de kennis en ervaring die wij hun te bieden hebben. Uiteraard zorgen wij ook voor een nette afwerking na de installatie van uw isolatie.

Isolatiebedrijven in offshore

De kwaliteit van isolatiemateriaal is voor bedrijven in de offshore extra belangrijk. Door de afgelegen locaties waar offshorebedrijven meestal zijn gevestigd, is het van belang om brand te voorkomen of minimaal te vertragen. Onze afneembare isolatiematrassen zijn van duurzame kwaliteit en van hoogwaardig ontwerp. Ze voldoen in alle facetten aan de hoge eisen die aan offshore isolatie worden gesteld. Door de eenvoudige montage besparen de Econtras-toepassingen bovendien geld, tijd en energie.

De offshore-isolatiematrassen, voor bijvoorbeeld afsluiters en flenzen, voeren wij voor optimaal gemak standaard uit met klittenbandflappen. Dit in plaats van de gebruikelijke roestvrijstalen haken en draden die isolatiebedrijven normaal gebruiken. In het design kunt u als klant iedere gewenste bevestigingstechniek aanvragen.

Isolatiebedrijven personeel
Neem contact op

Scheepvaart

Elke sector heeft andere specifieke wensen op het gebied van isolatie. Voor de scheepvaart leveren wij isolatiematrassen in zowel standaard maten, als maatwerk oplossingen. Al meer dan 65 jaar zijn we gespecialiseerd in scheepvaartisolatie. Daarmee zijn we één van de meest ervaren isolatiebedrijven in deze sector. Alles wat isolatie nodig heeft op uw schip kunnen wij isoleren, ongeacht de temperatuur.

Flexibiliteit, vakmanschap, kwaliteit en maatwerk zijn vier van onze eigenschappen waar u op kunt rekenen als wij de isolatie voor uw schip of boot mogen verzorgen. Het isoleren van assemblages, stoomleidingen, machinekamers en uitlaatsystemen kennen geen geheimen voor onze monteurs.

Wilt u meer weten over akoestische, brandwerende of thermische isolatie, neem dan contact op met Econtras Isolatie. Isolatiebedrijf C.J. van Waas BV, waaruit wij zijn ontstaan, heeft veel expertise ontwikkeld op het vlak van afneembare isolatiematrassen. Wij hebben verder de kennis in huis om het volledige isolatieproces van inmeten, fabricage tot montage te verzorgen. Het vooraf berekenen van bijvoorbeeld warmteverlies, energiebesparing en akoestische drukmetingen kunnen wij voor u uitvoeren. Vaak worden wij al in de engineering fase betrokken.

Contact

Scroll naar boven