« Terug

Met deze partijen werken we aan UL 1709 en jet fire bescherming bij Shell Moerdijk

Econtras_Thema3_Blog3Foto1.jpg12 jan

Om JetBlack® PFP 120 te kunnen installeren bij Shell Moerdijk werken we met vele partijen samen. Onze projectmanager Theo Rowaan is wekelijks aanwezig om te vergaderen met de andere partijen die tijdens de fabrieksstop op de plant werken. “Theo heeft een hele belangrijke functie. Hij coördineert het gehele project en is ervoor verantwoordelijk dat onze brandwerende isolatie op de juiste wijze rondom de cable trays wordt geïnstalleerd”, zegt Paul Roodenburg, eigenaar van Econtras®. 

Brandbescherming cable trays

Op de plant bij Shell Moerdijk hebben we veel contact met Fluor. Dit bedrijf is gespecialiseerd in het inrichten van fabrieken en is verantwoordelijk voor alle werkzaamheden die plaatsvinden tijdens de fabriekstop. Ook werken we samen met bedrijven die de cable trays aanleggen en installeren. Het is belangrijk dat we dit goed afstemmen, zodat wij genoeg ruimte krijgen om JetBlack® PFP te kunnen plaatsen. Verder hebben we nauw contact met Bilfinger. Dit bedrijf regelt onder andere de steigers waarop onze medewerkers moeten werken.

Vragen? Neem contact met ons op.

Geschiedenis Econtras®

Wij zijn trots dat wij voor Shell Moerdijk de brandbescherming van de cable trays mogen realiseren. De cable trays zijn nu 120 minuten bestand tegen jet fires, hydrocarbon fires (UL 1709) en pool fires van meer dan 1150 graden Celsius. Dit is een van de mijlpalen voor Econtras®.

Paul Roodenburg: “Ons bedrijf heet sinds 1 juli 2019 officieel Econtras®. Voorheen droegen we de naam Isolatiebedrijf C.J. van Waas, maar nu we steeds meer internationale klanten hebben is Econtras® een betere keuze. Deze naam is gemakkelijker te gebruiken en herkenbaarder.”

Ons bedrijf bestaat al meer dan 65 jaar. We zijn begonnen in 1953, waar we ons in eerste instantie bezighielden met scheepsisolatie. Later kregen we steeds meer klanten offshore en in de Rotterdamse Haven. De eisen op gebied van isolatie en brandbescherming worden steeds strenger. Met onze op maat gemaakte, afneembare isolatiematrassen kunnen we hier goed op inspelen. Naast Shell Moerdijk werken we voor andere grote partijen, waaronder: BASF, Gate Terminal, Zeeland Refenery, Neste Oil en EXMAR België.

Vragen? Neem contact met ons op.

« Terug

Scroll naar boven