« Terug

Econtras® verwacht een mooie toekomst voor JetBlack® PFP

Econtras_Thema3_Blog6Foto1.jpg12 apr

De veiligheid in de industrie wordt steeds verder aangescherpt. Dit biedt Econtras® de kans om JetBlack® PFP nog meer in de markt te zetten. Op dit moment zijn we aanwezig op de plant van Shell Moerdijk om te werken aan de brandveiligheid. “We installeren het JetBlack®-systeem op de cable trays die de emergency shutdown valves van een aantal procesovens aansturen. In totaal gaat het om zo’n 200 meter. Het is een begin van een mooie, langdurige samenwerking”, aldus Paul Roodenburg, eigenaar van Econtras® en producent van JetBlack® PFP 30-60-90-120.

Flexibel product

“JetBlack® heeft veel potentie omdat het een zeer flexibel product is. We maken het op maat, passen het aan als dat nodig is én het is gemakkelijk afneembaar en herplaatsbaar. De meeste brandbeveiliging is niet afneembaar. Deze moet kapot worden gemaakt als men deze eraf wilt halen. JetBlack® kan wel weer gebruikt worden na afname. Bovendien is JetBlack® door DNV GL getest onder de zwaarste condities. Tijdens een jet fire van 1150 graden Celsius biedt het product tenminste 120 minuten bescherming.”

Vragen? Neem contact met ons op.

Kwaliteitscontrolesysteem

Andere bedrijven hebben JetBlack® inmiddels ook ontdekt. Er lopen projecten bij Neste Oil, BASF, Zeeland Refinery en Gate Terminal. De JetBlack®-systemen worden geïnstalleerd om afsluiters, vaten, tanks en meer installaties. Engineer Javir Moralis zal zich bezighouden met Gate Terminal. Daar zal hij zich naast de installatie richten op het toepassen van ons kwaliteitscontrolesysteem. Dit houdt in dat hij het project van A tot Z zal begeleiden. Hij voert controles uit op de maatvoering, de productie en het gebruik van de juiste materialen.

Ook gaat Javir jaarlijks terug voor controle om de kwaliteit van onze systemen te waarborgen. Omdat de eisen op gebied van de veiligheid in de industrie alleen maar zullen toenemen, is dit van grote toegevoegde waarde voor onze klanten.

Vragen? Neem contact met ons op.

« Terug

Scroll naar boven