« Terug

Direct besparen op uw energierekening

01 aug

Het reduceren van uw warmteverlies met maar liefst 85 procent. Vermindering van uw CO2-uitstoot met een besparing die zichzelf heel snel terugverdient: Econtras® Appendage Isolatie matrassen!

Maatschappelijk verantwoord en milieubewust ondernemen wordt steeds belangrijker in onze maatschappij. Niet alleen overheden, maar ook andere bedrijven en consumenten kijken meer en meer naar het milieubewustzijn. Als u een gebrek aan appendage matrasisolatie of inadequate appendage isolatie in uw gebouw(en) heeft, verliest u (en veel bedrijven met u) op dit moment onnodig veel energie. Daardoor geeft u meer geld uit dan noodzakelijk en stoot u overbodig CO2 uit. Dit is niet alleen zeer kostbaar, maar ook belastend voor het milieu. Met Econtras® afneembare isolatieEcontras® isolatie matrassen van Isolatiebedrijf C.J. van Waas, reduceert u uw energieverlies via appendages met 85 procent. Zodra de matras erop zit, begint u direct met het terugverdienen van en het besparen op uw energierekening. Isolatie wordt zelfs door het Senter Novem aangeprezen als ‘de zichzelf snelst terugverdienende investering op het gebied van energie-efficiëntie.

Bedrijven laten miljoenen euro’s aan energiebesparing liggen

volgens Cijfers van het NCTI (nederlands centrum technische isolatie) bewijzen dat een on geïsoleerde appendage (afsluiter ) in een stroomleiding in een buitenopstelling, met een diameter van DN 150 (6”) en een temperatuur tot 220˚ Celsius onder 4 bar druk, per jaar al zeventien ton kilo CO2 lekt. Wanneer deze wel geïsoleerd zou zijn wordt ongeveer 2000 euro energiekosten per jaar bespaard. En dan te bedenken dat het isoleren van zo’n afsluiter ongeveer 200 euro bedraagt. De functie van isolatie is nog niet bij iedereen duidelijk. Het grote publiek moet er nog steeds bekend mee worden. Het is tijd dat de gehele Nederlandse sector op dit gebied wordt wakker geschud. Wij zijn in ons eentje niet in staat deze verandering door te voeren. Het moet vanuit de gehele isolatiebranche komen. Achteraan hobbelen Isolatiemedewerkers hobbelen bij een bouwproces altijd achteraan. Eerst wordt de installatie geplaatst, daarna wordt pas gekeken naar de isolatie. CO2 -besparing staat tegenwoordig hoog op de prioriteitenlijst van bedrijven en overheden. Door bijvoorbeeld het gebruik van Econtras® isolatie matrassen, die wel gemakkelijk op en af te zetten zijn, ligt de terugverdientijd tussen de zes maanden en twee jaar. Deze Econtras® isolatie matrassen kunnen op maat worden gemaakt, we sturen een soort kleermaker, deze meet de Econtras® isolatiematrassen op ( tailormade) vervaardegen deze in eigen atelier en plaatsen deze weer vakkundig om de te isoleren appendages . Het vakgebied vereist een gedegen kennis en kunde van de medewerkers. Het inmeten is dan ook zeer bepalend voor de vorm en besparing. ‘Groen’ keurmerk. Bij twee derde van de installaties kan het energierendement met 7 procent omhoog, maar de isolatiebranche doet nog veel te weinig aan promotie en dus weten veel mensen dat niet.

Vorig jaar stelde televisiezender RNN7 de functie van isolatie aan de orde. Het programma ‘Best in business’ trekt op zo’n avond ruim 165.000 kijkers. Dit is voor ons de eerste stap om de mensen thuis te laten weten wat isolatie doet. Tv is een veelgebruikt medium en als de consument weet waar onze branche mee bezig is en wat dat voor henzelf kan betekenen, zal de vraag en dus het gebruik toenemen. We willen in de toekomst een ‘groen’ keurmerk opzetten dat aantoont dat een bedrijf milieubewust en energiezuinig bezig is. CO2 is in de hele wereld een hot item en het einde is nog lang niet in zicht.

« Terug

Scroll naar boven