« Terug

Dit is het nut van isolatiematrassen

Econtrast-dit-is-het-nut-van-isolatiematrassen-1.jpg27 dec

Isolatiematrassen. Je denkt misschien: nog nooit van gehoord. Maar wist je dat je ze overal kunt tegenkomen? En wist je dat ze steeds geliefder worden omdat ze een energiebesparende werking hebben? Isolatiebedrijf C.J. van Waas, ook bekend onder de merknaam Econtras®, is gespecialiseerd in het maken van isolatiematrassen. “Elk gebouw zou isolatiematrassen moeten hebben”, zegt Rutger van Dijk, marketingmedewerker en isolatie adviseur bij  C.J. van Waas.

Wat zijn isolatiematrassen?

Elke dag zijn de medewerkers van C.J. van Waas hard aan het werk om isolatiematrassen te maken. Het is nauwkeurig handwerk. Ieder matras maken ze op maat. Isolatiematrassen bieden verschillende technische oplossingen. Ze kunnen het geluid van machines dempen, ze zorgen ervoor dat apparaten dezelfde temperatuur behouden en ze creëren veiligheid. Zo heb je minder kans op brandwonden als je een matras plaatst over een heet apparaat. “Onze isolatiematrassen zijn ook nog eens afneembaar. Je kunt ze dus hergebruiken”, zegt Rutger.

“Het is een modern bedrijf. We gaan met de tijd mee en proberen andere bedrijven ook zover te krijgen, zodat ze kiezen voor ons mooie product: isolatiematrassen.”

Download onze brochure

Energiebesparing

Rutger werkt al meer dan vijf jaar bij C.J. van Waas. Met veel gedrevenheid en plezier legt hij bedrijven en particulieren het nut van isolatiematrassen uit. “Ik sta volledig achter dit product. Isolatiematrassen bewijzen echt hun waarde”, zegt hij. Naast het feit dat je ze kunt hergebruiken, besparen ze energie. Een belangrijk onderwerp in deze tijd. “Als je apparaten met een hoge temperatuur zoals stoommachines of appendages isoleert, daalt je warmteverlies enorm. Apparaten hoeven dan minder hard te werken. Dit resulteert in minder CO2-uitstoot en, ook een fijne bijkomstigheid, een lagere energierekening.”

Nieuwe producten

Paul Roodenburg, de directeur van C.J. van Waas houdt zich bezig met het ontwikkelen van nieuwe producten op het gebied van technische isolatie. Zo heeft hij het bijzondere product Jet Black ontwikkeld. Dat zijn isolatiematrassen die een brandwerendheid hebben van 120 minuten. Hij hoopt dit product wereldwijd op de markt te brengen.

Download onze brochure

Een modern isolatie bedrijf

Isolatiebedrijf C.J. van Waas is opgericht in de jaren 50 door C.J. van Waas. Ze waren toen met name een trouwe leverancier in de scheepsbouw. Daarna namen enkele werknemers van C.J. van Waas het bedrijf over. Uiteindelijk werd Bob Simons de eigenaar van het bedrijf. De zonen van Bob Simons en zijn schoonzoon Paul Roodenburg namen het bedrijf over. Paul Roodenburg is de huidige eigenaar/directeur, die er nu vol passie en toewijding werkt. Inmiddels is hun afzetgebied veel breder. “Het is een modern isolatie bedrijf. We gaan met de tijd mee en proberen andere bedrijven ook zover te krijgen dat ze kiezen voor ons mooie product: isolatiematrassen”, zegt Rutger.  

Benieuwd naar de isolatiematrassen? Bekijk ze hier

Download onze brochure

« Terug

Scroll naar boven