Met isolatiematrassen energie besparen?
Energiebesparing is tegenwoordig een hot topic. De kranten staan vol met rampzalige resultaten van jarenlange milieuvervuiling en CO2-uitstoot. Isolatiebedrijf C.J. van Waas ook bekend onder merknaam Econtras®, is één van de moderne bedrijven die hier iets tegen doet. Het bedrijf levert een duurzaam product: energiebesparende isolatiematrassen. “Onze isolatiematrassen dringen warmteverlies terug. Hierdoor beperken ze CO2-uitsoot, oftewel milieuvervuiling”, zegt Rutger van Dijk marketingmedewerker en isolatie adviseur bij Econtras®.
Warmteverlies tegengaan
Elk apparaat met een temperatuur van meer dan 60 graden, verliest een grote hoeveelheid warmte. Hierdoor moet het apparaat harder werken met als gevolg een hoog energieverbruik. Dergelijke apparaten vind je in industriebedrijven, ketelhuizen, ziekenhuizen, treinstations, vliegvelden, overheidsgebouwen, et cetera. Overal dus. Wat als je dit kunt tegenhouden? Dan grijp je die kans toch gelijk?
“De jaren daarna zal je energierekening lager zijn dan hij ooit is geweest. Zó goed is deze isolatietechniek.”
Energiebesparende werking isolatiematrassen
Het punt is dat weinig bedrijven en particulieren weten dat je warmteverlies tegen kunt gaan. Rutger doet er alles aan, het energiebesparende product ‘isolatiematras’, te promoten. “In het industriewereldje kent iedereen ons. Het zou fijn zijn als we daarbuiten ook bekender worden”, zegt hij. Als isolatie adviseur stapt hij bij bedrijven binnen om uit te leggen wat voor energiebesparende werking isolatiematrassen hebben. “Binnen elk bedrijf of pand kan er energie bespaard worden, als je goed kijkt. En dat doe ik.”
Goede isolatietechniek
Een isolatiematras kopen is een investering die zich altijd terugverdiend. Vaak in hoog tempo. “Soms heb je het bedrag dat je betaald hebt voor een isolatiematras al binnen een jaar terug”, zegt Rutger. “De jaren daarna zal je energierekening lager zijn dan hij ooit is geweest. Zó goed is deze isolatietechniek.”
Stof om isolatiematrassen te maken
Econtras® heeft 35 verschillende soorten weefsel voor diverse toepassingen en omstandigheden om isolatiematrassen mee te maken. Het isolatiemateriaal dat hierbij het meest gebruikt wordt is minerale wol: glaswol, steenwol. Welk weefsel de medewerkers gebruiken, hangt af van het soort machine, de appendage of de leiding die ze moeten isoleren en de omstandigheden ter plaatse. Het matras bevestigen ze vervolgens met rvs-haken en draad en waar mogelijk met een gesp of klittenband om het desbetreffende apparaat. Deze zal vervolgens weinig tot geen warmte verliezen. Rutger: “Dankzij de eenvoudige sluiting is het ook nog eens een zeer gebruiksvriendelijke techniek om mee te isoleren.”
Wil je meer weten over isolatie techniek, isolatiematrassen en energiebesparing? Klik dan hier. Natuurlijk kun je ook altijd vrijblijvend contact opnemen met Econtras®.