« Terug

Zó bespaar je energie met isolatiematrassen!

econtras-zo-bespaar-je-energie-met-isolatiematrassen-1.jpg21 mrt

Wil je duizenden euro’s besparen? Kies dan voor isolatie! “De zich ‘t snelst terugverdienende investering op het gebied van energie-efficiëntie!” Zo omschrijft Senter Novem* het fenomeen isolatie. De isolatiematrassen van Isolatiebedrijf C.J. van Waas, ook bekend onder de merknaam Econtras®, zijn een goed voorbeeld van innovatie rondom energiebesparing. “Het aanschaffen van isolatiematrassen is een eenvoudige oplossing om energieverbruik aanzienlijk te verminderen”, zegt Tim Roodenburg, algemeen manager en isolatie adviseur bij Econtras®. Als energie besparen met isolatiematrassen zo eenvoudig is, hoe werkt het dan eigenlijk?

Isoleren met isolatiematrassen

Machines of voorwerpen met een hoge temperatuur, zoals CV en stoom appendages, verliezen veel warmte. Door ze te isoleren met isolatiematrassen, blijft de warmte in het apparaat. Zo hoeft de machine minder hard te werken, waar door je energie bespaart. Door middel van het isoleren met isolatiematrassen reduceer je je warmteverlies met 85 procent. “Bovendien verminder je je CO2-uitstoot waardoor je als bedrijf milieuvriendelijk bezig bent”, zegt Tim.

"Wanneer deze appendages wel geïsoleerd zouden zijn bespaar je ongeveer honderden tot duizenden euro’s energiekosten per jaar."

Download onze brochure

Appendages isoleren

Elk gebouw heeft CV en stoom appendages. Dit onderdeel wordt vaak aangesloten op machines, leidingen of installaties. Ze meten de temperatuur en de druk, waardoor ze erg betrouwbaar moeten zijn en dus geïsoleerd moeten worden. Appendages isoleren is één van de specialiteiten van Econtras®. “Ik zal met een rekensom laten zien welk effect een isolatiematras heeft wanneer deze om een appendage zit”, zegt Tim.

Zeventien ton CO2

“Een ongeïsoleerde appendage in een stroomleiding die zich buiten bevindt, met een diameter van DN 150 (6”) en een temperatuur tot 220 graden Celsius onder 4 bar druk, lekt per jaar zeventien ton CO2.* Wanneer deze appendage wel geïsoleerd zou zijn bespaar je ongeveer honderden tot duizenden euro’s energiekosten per jaar. Een zeer hoog bedrag”, legt Tim uit.  

Download onze brochure

Thermo grafische camera

Dit soort berekeningen doet Tim voor allerlei soorten bedrijven. Hij stapt op afspraak of soms ook spontaan bij iemand binnen en controleert het energieverlies met behulp van een thermo grafische camera. Zo ziet hij alle warmtelekken en rekent hij uit wat het bedrijf kan besparen met isolatiematrassen, dit alles vrijblijvend. “Mensen zeggen meestal dat ze geen tijd hebben als ik kom. Maar ik leg dan uit dat het ze geen tijd kost omdat ik hen niet bij mijn werkzaamheden nodig heb. Vervolgens zijn ze vaak blij als ik geweest ben omdat ze niet wisten dat ze zoveel energie konden besparen”, zegt Tim.  

Wil je meer weten over energiebesparing met isolatiematrassen? Lees hier meer. Als je ons persoonlijk wilt benaderen met een vraag kun je bellen naar (0)180 - 55 78 44 of mailen naar: info@econtras.nl. Wij staan je graag te woord!

*Bron: Cijfers van het NCTI

  • Senter Novem is een agentschap van het Ministerie van Economische Zaken en bundelt onder andere kennis over innovatie en energiebesparing.

Download onze brochure

« Terug

Scroll naar boven