• header-econtras-02.jpg
Home ›› Brandwerende Isolatiedeken

Brandwerende isolatiedeken op maat laten maken

Een brandwerende isolatiedeken wordt ook wel een brandwerende isolatiemantel of een brandwerend isolatiematras genoemd. Wanneer u de deken met de professioneel gestikte vakken van brandwerend materiaal ziet, herkent u direct het patroon dat tot de verschillende benamingen heeft geleid. Een isolatiedeken met brandwerende capaciteiten is een vorm van passieve brandbeveiliging. In dit artikel geeft Econtras antwoord op de belangrijkste vragen over dit type isolatiedeken.

brandwerende isolatiedeken werkplaats

Neem contact op

Brandwerende isolatiedeken: goed voor welke onderdelen?

Een brandwerende isolatiedeken wordt door Econtras altijd voor u op maat gemaakt. Ze worden van klein tot groot formaat toegepast in meerdere sectoren, zoals in de scheepvaart, bij energiecentrales, of in de (petro)chemische industrie. Eigenlijk kan elke branche bij Econtras terecht. Maar voornamelijk leveren we aan bedrijven die meer bescherming tegen het ontstaan of uitbreiden van een kritieke brand kunnen gebruiken.

De onderdelen die regelmatig met brandwerende dekens worden ingepakt, zijn bijvoorbeeld leidingen waar sterk brandbare vloeistoffen of gassen doorheen gaan. Ook kabelgoten en tankputten die om extra brandbeveiligingsmiddelen vragen, worden met brandwerende isolatiedekens van Ecotrans ingepakt. Om de perfecte pasvorm te bereiken wordt de deken voor ieder onderdeel telkens op maat gemaakt.

Welke manieren van bevestigen heeft een brandwerende isolatiedeken?

Bij het goed bevestigen van een brandwerende isolatiedeken heeft u de keuze uit diverse mogelijkheden. Zo zijn er dekens die van gespen voorzien worden, maar ook klittenband is een optie. Het voordeel hiervan is dat zelfs grotere isolatiedekens redelijk snel door het eigen personeel van het onderdeel afgehaald en weer opnieuw aangebracht kunnen worden. Dit kan handig zijn bij periodieke controles van de betreffende onderdelen.

Brandwerende isolatiedeken: van welke materialen is deze gemaakt?

Om een isolatiedeken brandwerende capaciteiten te geven, moet er net als bij andere middelen ter brandpreventie gekeken worden naar het materiaal waar het van samengesteld wordt. Econtras heeft na uitvoerig onderzoek gekozen voor een aantal materialen dat hun brandwerende effect bewezen heeft. Ook tests door externe bureaus met relevante expertise zijn van essentieel belang geweest.

Het gaat om een brandwerende isolatiedeken voorzien van een hittebestendige isolatiemantel van een minerale wol, zoals glaswol of steenwol. Door het certificaat dat de materialen na de tests behaald hebben, bent u als klant en zijn wij als leverancier er altijd van verzekerd dat het materiaal voldoet aan de strengste eisen omtrent brandveiligheid.

Wat heeft JetBlack® PFP met brandwerende isolatiedekens te maken?

De brandwerende isolatiedeken van het type JetBlack® PFP (Passive Fire Protection) staat niet alleen bekend om zijn flexibiliteit. Het is namelijk ook nog eens het beste product dat op de markt verkrijgbaar is als het om een bepaald type brandwering gaat: die van koolwaterstofbranden en fakkelbranden. De industrie waarin dit type brand een groter risico voor de continuïteit van het bedrijf vormt, is dan ook ontzettend blij met de komst van de specialistische en op maat gemaakte JetBlack® PFP brandwerende isolatie.

Het materiaal biedt langdurig weerstand bij het ontstaan van brand. En het is ook weer uitvoerig getest om aan strenge eisen te voldoen. Ook als de brand al ontstaan is en de uitbreiding ervan zo efficiënt en effectief mogelijk beperkt moet worden.

brandwerende isolatiedeken

Neem contact op

Andere vragen over brandwerende isolatiedekens?

Heeft u vragen over uw bedrijfstak of specifieke onderdelen die met een brandwerende isolatiedeken ingepakt moeten worden? Neem contact op met Econtras en wij informeren u over de mogelijkheden.

Contact

Scroll naar boven