• header-econtras-02.jpg
Home ›› Isolatietechniek

Isolatietechniek aanbod van Econtras Isolatie

Econtras Isolatie is specialist op het gebied van thermische isolatie, akoestische isolatie en passieve brandbescherming. Welke isolatietechniek u ook wenst, wij kunnen het voor u verzorgen. Wij zijn met ons isolatietechniek bedrijf C.J. Van Waas BV onder andere actief in Barendrecht en omgeving en hebben veel ervaring met isolatietechnieken in diverse sectoren.

isolatietechniek
Neem contact op

U kunt bij ons terecht voor:

 • Thermische isolatiematrassen
 • Akoestische isolatie
 • Brandwerende isolatie
 • Koude/cryogene isolatie
 • Weefselcompensatoren
 • Antistatische isolatie

Thermische isolatie

Bent u op zoek naar flexibele isolatiematrassen, oftewel materialen voor de thermische isolatie van bijvoorbeeld scheeps- en gebouwinstallaties in alle takken van de industrie, scheeps- en jachtbouw? Voor elke sector bieden wij flexibele thermische isolatiematrassen. Het voordeel van deze isolatietechniek is dat u de isolatiematrassen volledig op maat kunt laten maken. Zo kan de vorm van het matras en het object zo dicht mogelijk benaderd worden.

Isolatietechniek tegen geluidshinder: Akoestische isolatie

Akoestische isolatie is een isolatietechniek waarbij akoestische isolatiepanelen- en matrassen verschillende vormen van geluidshinder zoals stralingsgeluid en trillingen voorkomt en bestrijdt. Voor industriële toepassingen heeft de akoestische isolatietechniek 2 doelen:

 • Geluidsemissie naar de omgeving te beperken
 • Personeel beschermen dat in nabijheid van de installaties werkt

Isolatietechniek met brandbescherming: Brandwerende isolatie

Econtras biedt u een uitgebreid pakket voor brandwerende isolatie. Zo is de modernste oplossing bijvoorbeeld het product JetBlack® Passive Fire Protection. Dit is gecertificeerde brandbescherming. Verder hebben wij onder andere de volgende mogelijkheden met onze brandwerende isolatietechniek:

 • Kabelgootbescherming- en kabeldekdoorvoeringen
 • Brandscheidingswanden en rookschermen
 • Brandwerende weefsels toepassen voor weefsel compensatoren en isolatiematrassen

isolatietechniek
Neem contact op

Koude / cryogene isolatie

Op zoek naar cryogene isolatiematrassen? Deze zijn gemaakt van onbrandbaar en dampdicht isolatiemateriaal én een cryogene dampdichte vulling die bestand is tegen UV-straling, slijtage en tegen het indringen van vocht. De cryogene isolatiematrassen kunnen op hun plaats gehouden worden door bijvoorbeeld riemen met gespen of een klittenbandsluiting. Voor de Econtras® matrassen gebruiken wij hittebestendig draad en PTFE Teflon-antistatisch materiaal. Als isolatie gebruiken we cryogene vezels, geïnjecteerde PUR schuim of volledig hydrofoob cryogel z.

Weefsel compensatoren

Voor verbinding van bewegende delen onder extreme condities biedt een weefsel compensator uitkomst. Weefsel compensatoren zijn in staat om bewegingen in het leidingnetwerk op te vragen die veroorzaakt worden door thermische en mechanische processen. Heeft u een weefsel compensator nodig, dan heeft onze engineeringafdeling bepaalde informatie van u nodig die u in kunt vullen op ons vragenformulier. Zo kunnen wij tegemoet komen aan uw specifieke wensen.

Antistatische isolatie

Als u zich beweegt, ontstaat er - bijvoorbeeld door wrijving tussen kleding en een andere ondergrond - statische oplading. Dit kan uw lichaam, andere kledingstukken of stoelbekleding zijn. U wilt niet dat ladingen op kunnen stapelen, maar juist dat ze zo snel mogelijk verspreiden. Daarom bieden wij als isolatietechniek antistatische isolatiematrassen aan. De eigenschappen van dit materiaal verhinderen de verspreiding van ladingen, waardoor er via het materiaal geen elektrische stroom kan worden doorgegeven. Onze flexibele Econtras® matrassen kunnen onder andere toegepast worden in:

Contact en meer informatie

Wilt u meer informatie over een bepaalde isolatietechniek bij Isolatiebedrijf CJ van Waas BV? Belt ons dan op +31 (0)180 - 55 78 44, stuur een mail naar info@econtras.nl of vul het contactformulier in.

Contact

Scroll naar boven