« Terug

Econtras® realiseert project bij Shell Moerdijk met JetBlack® PFP120

Econtras_Thema3_Blog1Foto1.jpg12 nov

Er worden steeds meer brandwerende maatregelen genomen in de industrie. Econtras® realiseert op dit moment een mooi project bij Shell Moerdijk tijdens de fabriekstop: het installeren van brandbescherming rondom cable trays die in verbinding staan met de procesovens. We voorzien de cable trays van JetBlack® PFP 120. Dit wil zeggen dat de cable trays gedurende 120 minuten worden beschermd tijdens een jet fire, pool fire of hydrocarbon fire van 1150 graden Celsius.

Brandbescherming cable trays

“We installeren JetBlack® om een circa 200 meter lange kabelbaan die loopt van de plant tot aan de ovens. Het beschermen van cable trays tegen brand is van groot belang. De kabels sturen namelijk de procesovens aan. Ze zorgen ervoor dat het proces direct wordt stilgelegd met emergency shutdown valves als er brand uitbreekt. Dit systeem werkt echter niet als de cable trays zelf aangetast worden door vuur. JetBlack® kan dit voorkomen”, aldus Paul Roodenburg, eigenaar van Econtras. “Het engineerbureau Fluor, projectleider van de fabriekstop bij Shell, heeft ons voor de brandbescherming van cable trays benaderd. Wij werken nu samen met isolatiebedrijf Bilfinger en vele andere partijen om dit te kunnen realiseren.”

Vragen? Neem contact met ons op.

Flexibiliteit en kwaliteit

Paul: “We zijn er erg blij mee dat we deze brandwerende maatregelen voor Shell Moerdijk mogen uitvoeren. Shell is voor ons een hele belangrijke partner. De olieraffinaderij zet namelijk de trend voor de rest van de raffinaderijen. De flexibiliteit en de kwaliteit van JetBlack® zorgden ervoor dat de keuze op ons is gevallen. JetBlack® kan namelijk goed worden aangepast dankzij onze deskundige engineers en het product is eenvoudig afneembaar.”

Gecertificeerde fireprotection

JetBlack®PFP 120 is ISO 22 899 – 1 (2007) gecertificeerd. Er zijn jet fire-tests op uitgevoerd door Bureau Veritas en DNV GL. De test bij Bureau Veritas duurde 90 minuten en bij DNV GL 120 minuten. Na de tests bleek dat de binnenkant van JetBlack® slechts 42,9 graden Celsius was geworden. Hierdoor kan Shell Moerdijk er zeker van zijn dat de cable trays tijdens jet fires, pool fires en hydrocarbon fires  (UL 1709) uitstekend beschermd zijn. De cable trays mogen namelijk niet warmer worden dan 90 graden Celsius.

Vragen? Neem contact met ons op.

« Terug

Scroll naar boven