« Terug

JetBlack®PFP-project bij Shell Moerdijk: van inventarisatie tot oplevering

Econtras_Thema3_Blog2Foto1.jpg12 dec

Als ervaren isoleerbedrijf is Econtras® gevraagd de brandbescherming van cable trays bij Shell Moerdijk te realiseren. Hiervoor zetten we ons flexibele, brandwerende isolatieproduct JetBlack® in. Er komt veel kijken bij dit project. We leiden het gehele proces: van inmeten tot oplevering. Ook verzorgen we de aftersales.

In eerste instantie inventariseerden we wat Shell Moerdijk nodig had en of we de juiste oplossing konden bieden. “Een groot voordeel bij Shell was dat het om nieuwbouw gaat tijdens een fabrieksstop. Er worden nieuwe cable trays geplaatst. Hierdoor vinden we in eerste instantie geen bottlenecks”, zegt Paul Roodenburg, eigenaar van Econtras. “Shell koos uiteindelijk voor JetBlack®PFP 120. Deze installatie kan de cable trays gedurende 120 minuten beschermen tegen jet fires, hydrocarbon fires (UL 1709) en pool fires van 1150 graden Celsius.”

Vragen? Neem contact met ons op.

Inmeten en engineering

De volgende stap is inmeten. De opdracht om in totaal 200 meter aan cable trays te voorzien van JetBlack® PFP 120. De ruwe schetsen die hieruit voortkomen gaan vervolgens naar onze engineer Javir Moralis. Hij is sinds 2012 bij ons in dienst. Oorspronkelijk komt hij uit Spanje, waar hij aan de Universiteit van Barcelona Werktuigbouwkunde heeft gestudeerd. Hij heeft de gehele ontwikkeling van JetBlack® meegemaakt en is nauw betrokken bij de ontwikkeling van het project.

De productie

Javir vervaardigt de technische tekeningen en laat deze checken door de klant. Vervolgens wordt de gehele JetBlack®PFP 120 installatie bij ons in de werkplaats in Barendrecht op maat gemaakt. Daarna kan de installatie op de plant bij Shell Moerdijk beginnen. Hier leidt Theo Rowaan het project.

Controle en vergaderingen

Theo heeft al meer dan 40 jaar ervaring met projectbegeleiding en consultancy bij olieraffinaderijen en is wekelijks aanwezig op de plant. Daar controleert hij of alles op de juiste wijze wordt geïnstalleerd, lost bottlenecks op en vergadert met de partijen waarmee we samenwerken. Hierbij wordt hij regelmatig ondersteund door Javir.

Aftersales

Als de jet fire brandbescherming eenmaal is geïnstalleerd om alle cable trays, eindigt ons contact met Shell Moerdijk niet. We zullen altijd bereikbaar zijn als dat nodig is. Ook voeren we jaarlijks controles uit om te kijken of JetBlack® PFP 120 nog naar behoren werkt. Paul: “Het kan voorkomen dat het product na afname niet op de juiste wijze wordt teruggeplaatst. Daarom is het belangrijk dit regelmatig te checken. Zo waarborgen we de kwaliteit van ons product.”

Vragen? Neem contact met ons op.

« Terug

Scroll naar boven